____  Zwangerschapspilates ____

zwangerschapspilates

Ben je in verwachting en wil je goed in conditie blijven voor en na de bevalling?

Doe mee met de cursus zwangerschapspilates!


Om in goede conditie te blijven tijdens de zwangerschap kan zwangerschapspilates jou helpen. 

De pilateslessen helpen je met het versterken van de diepere buik- en rugspieren en je bekkenbodem. De genoemde spieren zijn belangrijk voor een goede werking en het stabiliseren van de bekken en de lage rug tijdens je zwangerschap en daarna.

Kortom: alle oefeningen zijn gericht op het deel van je lichaam dat je tijdens de zwangerschap zo hard nodig hebt.

Doordat je gewicht en je buik toeneemt kan zwangerschapspilates jou goed helpen om rug- en bekkenproblemen te voorkomen, niet alleen tijdens maar ook na de zwangerschap. Je zult merken dat je ook na de bevalling sneller hersteld.

Tijdens de zwangerschap is het lichaam onderhevig aan hormonen. Deze hormonen maken bepaalde gebieden in het lichaam zachter. Het is fijn als de diepere spierlagen dit kunnen opvangen.

Speciale aandacht tijdens de zwangerschapspilates is er voor de bekkenbodem, want met een goed functionerende bekkenbodem vergroot je de kans op een soepele bevalling en een beter herstel erna. Het verkleint bovendien de kans op urineverlies tijdens en na de zwangerschap.

Elke les sluiten we af met een ontspannings- of visualisatie oefening, zodat je ontspannen weer naar huis kunt.

Je kunt al beginnen met 12 weken zwangerschap. Het is prima om hier op tijd mee te beginnen.
Deze lessen zijn ook geschikt om na de bevalling jouw core weer langzaam op te bouwen zodat je snel weer met de reguliere pilateslessen mee kunt doen.

Kijk ook naar de zwangerschaps yoga lessen

Aandacht voor innerlijke rust in combinatie met fysieke training

Pilates oefeningen

De pilatesoefeningen houden belangrijke spiergroepen van je lichaam, die door de toename van je gewicht het zwaar te verduren hebben, sterk. Ook besteden we niet alleen aandacht aan de spieren van de armen, schouders, benen maar ook aan coördinatie en balans.

Ademhaling

De ademhaling speelt een belangrijke rol tijdens je bevalling. Een goede ademhaling zorgt voor rust, concentratie en helpt je de weeën goed op te vangen.

Ontspanningsoefeningen

Hierbij leer je hoe je lichaam en geest optimaal kunt ontspannen. Niet alleen rustig op de grond liggend, maar ook als je lichaam spanning of pijn heeft. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en het geboorteproces te blijven volgen.

 

Zwangerschapspilates

Wil je meedoen met zwangerschapspilates?

 ___ Een goede voorbereiding is het halve werk ___