____   Yoga ____

yoga is voor iedereen 

ongeacht leeftijd, geslacht, conditie en ervaring

yoga rosmalen
yoga Rosmalen

___ Yoga kan je uitoefenen op je eigen niveau en perfectie is niet het streven ___

 

Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht en conditie.  Om mee te doen hoef je geen ervaring met yoga te hebben. Voor iedereen is er een vorm van yoga die bij haar of hem past. 

Je stretcht jezelf door in een voor jou uitdagende houding te komen. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen. Bij yoga is de aandacht naar binnen gericht, waardoor je kunt observeren wat er gebeurt in het lichaam en het denken.

Tijdens de lessen leer je hoe je door inspanning, de yogaoefeningen, onnodige spanning los kunt laten. Daardoor ontstaat er meer balans. Hierdoor kan yoga ons leren bewuster om te gaan met wat er op ons pad komt in het dagelijks leven.

Yoga heeft ook een sterke reinigende functie op lichaam en geest, verwijdert afvalstoffen en verbetert de spijsvertering. Je bent namelijk aan het ontgiften tijdens een les. De ademhalingsoefeningen en houdingen hebben een reinigend effect, stimuleren je organen, klierstelsel, hormoonstelsel en zenuwstelsel.

En verder versterkt yoga natuurlijk je spieren, waardoor je lichaam sterker wordt en eventuele (rug) klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Er zijn individuele- en groepslessen. Kijk op rooster welke lessen er zijn voor jou.

Alle yogalessen hebben een zelfde opbouw

– aarden;
– warming up;
– oefeningen;
– ontspanning;
– meditatie of ademhalingsoefening.

Meenemen

Matje, handdoek, eventueel yogakussen, makkelijk zittende kleding in laagjes, dekentje, flesje water.

Beweging | ademhaling | meditatie | balans | lenigheid | ontspanning | rug en bekkenklachten

yoga rosmalen
Ohm mudra

 ___ Lessen in kundalini yoga, hatha yoga en zwangerschapsyoga ___

Kundalini yoga

 

Kundalini Yoga helpt je om goed gecentreerd in je lichaam te zijn waardoor je goed in je eigen kracht kunt staan. De bedoeling van kundalini yoga is om de energie van de lagere chakra’s – energiecentra met meer aardse en egocentrische verlangens – naar de hogere chakra’s laten stromen, die staan voor liefde en verbondenheid. Deze energie heet Kundalini energie.

Een les bestaat uit allerlei soorten lichamelijke- en ademhalingsoefeningen (pranayama’s), meditaties en mantra’s. Lees meer 

energie | ademhaling | meditatie 

Hatha yoga

 

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s.

Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. Hatha-yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

Hatha yoga versterkt de spieren en bevordert de lenigheid. 

houding | lenigheid | spierversterking

Zwangerschaps yoga

 

Wil je jezelf ook zo goed mogelijk lichamelijk en mentaal voorbereiden op de bevalling? Dan is zwangerschapsyoga echt iets voor jou. Door yoga ervaar je de zwangerschap en de bevalling bewuster en ontspannen. Ook het herstel verloopt vaak beter. Ervaring met yoga is niet nodig.
Vanaf 14 weken zwangerschap ben je welkom. In de loop van de cursus is er 2 keer een gelegenheid om samen een partnerles te volgen. Je partner krijgt dan diverse tips. Lees meer

Zwangerschapspilates  volgen kan ook. 

Pilates | bekkenstabitileit | partner

Erik: “Sinds een paar jaar doe ik aan yoga bij Adèle. Yoga is een ideale manier om al je spieren te gebruiken. Ook degene waarvan je niet weet dat je ze hebt. Yoga voorkomt rugklachten. Het houdt je flexibel en is daarom ook ondersteunend bij eventuele andere sporten. Yoga kan altijd en overal. En yoga is ook gewoon leuk zeker bij Adèle.” Lees meer reviews.