Rug, schouder of nekklachten?

Klachten aan de rug, schouders of nek zijn een (te) vaak voorkomend fenomeen in onze samenleving. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben.

Enkele oorzaken:

  • Een verkeerde houding in het dagelijks leven
  • Teveel eenzijdige bewegingen, of te weinig beweging
  • Zwakke kernspieren van je romp (je core)

Steeds meer fysiotherapeuten adviseren pilates of yoga. Dit zijn veilige methodes om de verbinding met je lichaam te versterken en om aan te leren hoe je kracht kunt inzetten.

Reserveer een proefles

___ Yoga kan je uitoefenen op je eigen niveau en perfectie is niet het streven ___

In de healthstudio kun je terecht voor het aanleren van een goede houding door een  juiste techniek te leren in combinatie met de ademhaling. Tijdens de yoga en pilates lessen werken we actief aan het versterken van je spieren en met name de spieren in het krachtcentrum. Heb je klachten in nek, schouder, rug of bekkenklachten (SI-gewricht) dan biedt yoga en pilates de mogelijkheid om  spanning in het lichaam af te voeren. Zo kan het helpen bij het oplossen en/of voorkomen van chronische klachten. Ook kan het helpen bij herstellen van blessures en beperkingen van het lichaam. 

 

Pilates

Pilates ondersteunt bij het verbeteren van je lichaamshouding. De oefeningen zijn gericht op het sterker maken van de core en het soepel maken van het hele lichaam. Hierdoor voorkom en verhelp je blessures aan bijvoorbeeld rug, nek of schouders. Doe mee aan een gratis proefles. 

 

Yoga

Yoga biedt ondersteuning bij het verbeteren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De ademhalingsoefeningen zorgen voor reiniging, energie en ontspanning. Tijdens de yogalessen activeer je het parasympatische zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel zorgt ervoor dat je lichaam ontspant en herstelt. Hierdoor versterk je je immuunsysteem en stimuleer je een betere bloedcirculatie en stofwisseling. En slaap je beter. Doe mee aan een gratis proefles.

yoga rosmalen
Ohm mudra

 ___ Je core ___

Je core stability is je krachtcentrum. De spieren in je romp  (de diepe buik- en rugspieren, middenrifspieren en bekkenbodemspieren) zijn de basis voor veel bewegingen die je maakt. Door het trainen van deze spieren kun je leren hoe je op een veilige manier kunt bewegen, en kunt sporten zonder blessures op te lopen.

Door te bewegen vanuit je krachtcentrum, je core, kun je het lichaam weer in balans brengen, waardoor het hele lichaam zal gaan stabiliseren.  Vaak  zijn we gericht op het resultaat van een oefening en nemen we te grote stappen, waardoor we de verkeerde techniek gebruiken. De juiste techniek  met kleine stapjes, zorgt  ervoor  dat je niet over je grenzen gaat en bewust in verbinding blijft met je lichaam. 

Erik: “Sinds een paar jaar doe ik aan yoga bij Adèle. Yoga is een ideale manier om al je spieren te gebruiken. Ook degene waarvan je niet weet dat je ze hebt. Yoga voorkomt rugklachten. Het houdt je flexibel en is daarom ook ondersteunend bij eventuele andere sporten. Yoga kan altijd en overal. En yoga is ook gewoon leuk zeker bij Adèle.” Lees meer reviews.