Sadhana

Sadhana is een dagelijkse spirituele beoefening vanuit de yogawereld. In een sadhana werken we met het lichaam, geest en ziel. Dit doen we door verschillende activiteiten;  zoals yoga, meditaties, ademhaling en mantra’s. We zijn mindfulness bezig met wat we doen, door meer in het moment aanwezig te zijn. Een helder gevoel kan een paar dagen na de sadhana aanwezig blijven. De sahana is voor iedereen toegankelijk die zich spiritueel wil ontwikkelen. Een dagelijkse routine creëren helpt je bij je ontwikkeling en groei. Vanuit een staat van zijn ontstaan er nieuwe inzichten.

Datums en aanmelden voor Sadhana

___ Groeps bewustzijn ___

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Het verdriet van de een wordt in balans gebracht door de blijdschap van een ander. Als er bij iemand in de groep een opening ontstaat (voor het goddelijke, het oneindige, het ware, het universele, hoe je het ook noemt) dan is dit een zegen voor de hele groep. Het heeft een direct effect op iedereen. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid met je Ziel (Hogere zelf) te ervaren. Door samen te oefenen is er meer verbondenheid en wordt groepsbewustzijn ontwikkeld. Groepsbewustzijn vormt de brug naar universeel bewustzijn.

 

__Wanneer en waar is er een sadhana ___

 

De sadhana’s zijn iedere eerste zondagochtend van de maand in Healthstudio Adele te Rosmalen, van 05.30 tot 08.00. In de zomermaanden, bij mooi weer, zitten we buiten in het park in Rosmalen.

 

___ Waarom dit tijdstip ___

 

Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtendgloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte supporten de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog, wat er voor zorgt dat je in alle rust je practice kunt beoefenen, zonder de “hustle and bustle” van de buitenwereld.

    Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf, ver voorbij het gelimiteerde ego.

     

     

    verbondenheid

    “Voel de verbondenheid”

    ontspan

    “Ontspan”

    yoga

    “Mediteer”

    ___Het programma ___

    • 05.15 – 05.30 Inloop, een plek of een mat kiezen.
    • 05.30 – 06.00 We starten met het reciteren van de Japji Sahib: the Song of the Soul.
    • 06.00 – 07.00 Kundaliniyoga oefeningen met ademhalingstechnieken, gevolgd door een diepe ontspanning.
    • 07.00 – 08.00 Een meditatie van 62 minuten, 7 verschillende mantra’s reciteren, zingen of meeluisteren.
    • 08.00 – 08.30 gezamenlijk thee met fruit of ontbijt, vrijblijvend om aan te sluiten.

    Aquarian Sadhana | meditatie | mantra’s | kundaliniyoga | groepsbewustzijn | spirituele ontwikkeling | ademhaling | mindfulness

    Elsa: ” Iedere maand doe ik mee met de sadhana. Het geeft mij rust en ontspanning, een rustig hoofd. In mijn proces is dit zo helpend. Liefde voor mijzelf en voor elkaar.” Lees meer reviews.