____  Kundalini Yoga ____

____  Wat is Kundalini yoga  ____

Yoga Studio Adele Rosmalen - Nuland

Speciale Kundalini yoga oefeningen

Yoga Studio Adele Rosmalen - Nuland

Bijzondere ademhalingstechnieken

 ___ De yoga van het bewustzijn ___

Kundalini Yoga wordt ook wel de Yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van Kundalini yoga wordt men zich bewust van zijn mens zijn. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen van je eigen acties die je onderneemt. Met het verworven bewustzijn kun beter communiceren vanuit het hier en nu.

Kundalini Yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als op het klierensysteem van de mens Hierdoor ervaar je direct aan den lijve het effect van de oefeningen, in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid.

 ___ Je leert spanningen snel te herkennen ___

Kundalini Yoga is de meest complete vorm van yoga. Je kunt leren hoe je stress onder controle kunt krijgen, niet alleen op het fysieke maar ook op het mentale en spirituele niveau. leer je spanningen en ziektes in je lichaam al in een vroeg stadium te herkennen.  Kundalini Yoga is de meest complete vorm van yoga.

Alle facetten op het gebied van yoga komen aan bod tijdens de les, o.a.: oefeningen, ontspanning, ademhalingstechnieken, meditaties, mantra’s (klanken). Het is een dynamische vorm van bewegen waarbij de ademhaling centraal staat en heeft een bijzonder effect op lichamelijk en psychisch niveau. Je zult bewuster worden van jezelf en in je leven. 

___ Gedachten, ziel en lichaam in balans ___

 Je gedachten willen je altijd besturen, dat is de aard van onze geest. Daarnaast hebben we ook nog onze ziel, onze ware aard, dat wat we werkelijk vanuit ons hart willen. En niet vergeten ons lichaam, wat kan die nog aan.

Deze 3 factoren kunnen in goede balans samenwerken. In de praktijk, het dagelijks leven, vooral in deze hectische tijd, zien we dat veel mensen teveel in het hoofd zitten en geen goed contact met het lichaam meer hebben. Het gevolg hiervan is dat je niet meer op tijd spanning voelt in je lichaam. Er komen blokkades in het lichaam. De energie kan niet goed doorstromen. We verliezen een goede balans tussen het hoofd en het lichaam.

___ Ademhalingsoefeningen ___

De inademing is om o.a. vitale energie op te nemen en te laten circuleren in je lichaam. De uitademing is om te elimineren of los te laten van o.a. afvalstoffen, spanning of emoties in je lichaam.

Tijdens de Kundaliniyoga leer je ademhalingsoefeningen waarmee je de opname van zuurstof in het bloed naar je hersenen verbetert. Door dit proces kun je beter je geest of het denken onder controle krijgen.

Bij een goede ademhaling adem je in door je neus en met je mond dicht. Als je door je neus inademt wordt de lucht verwarmd en gezuiverd. Je moet ook door je neus ademhalen om geuren te ruiken. Door de neusademhaling toe te passen krijg je een zo groot mogelijke opname van prana, de vitale energie. Achterin de neus liggen de reukorganen waar de prana doorheen gaat om het centrale zenuwstelsel en de hersenen te bereiken.

Een goede ademhaling omvat een volledige in- en uitademing waarbij de longen totaal meedoen. Als je uitademt trekt je buik samen en komt het middenrif omhoog, zodat de onderkant van je hart word gemasseerd. Bij de inademing zet de buik uit en zakt het middenrif naar beneden waardoor de buikorganen worden gemasseerd.

Zou Kundalini yoga ook iets voor jou kunnen zijn? Kom er snel achter en doe mee met een proefles.

Na enkele lessen merk je al effect

Kundalini Yoga helpt je om goed gecentreerd in je lichaam te zijn waardoor je goed in je eigen kracht kunt staan. Na een paar keer zal je al effect hebben. De kundalini energie is een vorm van energie die opgeslagen ligt in je bekkengebied. Het is een oneindige creatieve energie die spontaan vrij kan komen. Deze krachtige energie kan je bewustzijn veranderen en versterken. Het is een helend proces waar je in groeit en gaandeweg onder deskundige leiding mee leert om te gaan.